خواص ها

خواص خوراکی ها و نوشیدنی ها

خواص ها

خواص خوراکی ها و نوشیدنی ها

۴ مطلب در مرداد ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

خواص آووکادو

آووکادو میوه ای بسیار محبوب در سراسر جهان است. این میوه نه تنها خوشمزه است بلکه سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی است که برای سلامتی بسیار مفید هستند.

در ادامه این مقاله با خواص آووکادو برای سلامتی بدن آشنا می شوید. با ما همراه باشید؛

خواص آووکادو برای سلامتی

1. منبع غنی پتاسیم است

آووکادو حاوی مقادیر بالای پتاسیم است. پتاسیم برای بیشتر عملکردهای طبیعی بدن ضروری است و به کاهش ضربان قلب شما کمک می کند.

2. برای سلامت چشم ها مفید است

آووکادو دارای لوتئین و زآگزانتین است که به جذب امواج نوری که می توانند به بینایی شما آسیب برساند، کمک می کنند. افرادی که غذاهای غنی از آنتی اکسیدان های لوتئین و زآگزانتین را مصرف می کنند کمتر به دژنراسیون ماکولا که علت اصلی نابینایی در افراد مسن است مبتلا می شوند.

3. به لاغری و کاهش وزن کمک می کند

آووکادو حاوی مقادیر بالای فیبر است. فیبر موجود در آووکادو باعث افزایش احساس سیری و کاهش پرخوری می شود که هر دو می توانند به لاغری و کاهش وزن منجر شوند.

اگرچه آووکادو سرشار از چربی است اما چربی های آن عمدتا چربی تک غیر اشباع سالم هستند. تحقیقات نشان داده که این چربی ها به کاهش دور کمر کمک می کنند.

4. خلق و خو را بهبود می بخشد

یک فنجان آووکادو 118 میکروگرم فولات دارد که تقریبا یک سوم مقدار مورد نیاز روزانه بزرگسالان است. افرادی که به اندازه ی کافی فولات مصرف نمی کنند بیشتر مستعد افسردگی هستند و کمتر به درمان های افسردگی پاسخ می دهند.

فولات همچنین در پیشگیری از نقایص مادرزادی نقش دارد بنابراین توصیه می شود که زنان باردار و مادران شیرده فولات بیشتری مصرف کنند.

5. باعث افزایش انرژی بدن می شود

آووکادو حاوی مقادیر بالای انواع ویتامین های B مانند تیامین، نیاسین و ریبوفلاوین می باشد. این ویتامین ها به بدن کمک می کنند تا غذا را به انرژی تبدیل کند.

آووکادو همچنین سرشار از نیاسین است که به کاهش عوامل خطر بیماری های قلبی مانند التهاب و کاهش کلسترول و تری گلیسیرید بالای خون کمک می کند.

6. به سلامت قلب کمک می کند

انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که بیشتر چربی خود را از نوع چربی های غیر اشباع انتخاب کنید مانند آن هایی که در آووکادو یافت می شوند. تحقیقات اولیه نشان می دهند که آووکادو به کاهش کلسترول خون بالا، تری گلیسیرید و فشار خون بالا کمک می کند.

7. برای سلامت مغز مفید است

آووکادو حاوی مقادیر بالای ویتامین E است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و به محافظت در برابر بیماری آلزایمر و کاهش حافظه و مهارت های فکری کمک می کند.

8. برای سلامتی استخوان ها مفید است

آووکادو حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین K می باشد. این ماده مغذی به بهبود تراکم استخوان و جلوگیری از شکستگی استخوان ها کمک می کند.

9. برای دیابت مفید است

آووکادو دارای کربوهیدرات و قند کم و چربی و فیبر بالایی است و همین ویژگی ها این میوه را برای افراد دیابتی مناسب می کند. یک مطالعه در هاروارد نشان داده که داشتن یک رژیم غذایی گیاهی سرشار از آووکادو خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 20 درصد کاهش می هد.

10. برای سلامت پوست مفید است

آووکادو را چه بخورید و چه به عنوان ماسک استفاده کنید حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C است که می تواند به جوانسازی و کاهش چین و چروک پوست صورت کمک کند.

همچنین خمیر آووکادو می تواند از آسیب اشعه نور خورشید به پوست جلوگیری کرده و به درمان آفتاب سوختگی کمک کند.

11. خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد

یک تحقیق بر روی 4000 زن نشان داد که آووکادو به دلیل مقادیر بالای اولئیک اسید - یک اسید چرب غیراشباع - خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان کاهش می دهد.

یک مطالعه ی آزمایشگاهی نشان داده که ترکیب به نام آووکاتین B در آووکادو احتمال ابتلا به سرطان خون را کاهش می دهد.

12. برای سلامتی پروستات مفید است

استرول های گیاهی موجود در آووکادو به درمان علائم بزرگ شدن پروستات کمک می کنند. این استرول های گیاهی به کاهش جذب کلسترول LDL کمک می کنند.

  • nasrin nasrin
  • ۰
  • ۰

خواص توفو یا پنیر سویا

توفو چیست؟

توفو که به نام پنیر سویا هم شناخته می شود از دلمه شدن شیر سویا به دست می آید. برخی از انواع توفوها سفت هستند و برخی دیگر نرم و صاف می باشند. توفو را می توان به شکل های مختلف برش داد و به روش های مختلف تهیه کرد.

مردم ژاپن بیش از 2000 سال است که از توفو استفاده می کنند اما امروزه استفاده از توفو در سراسر جهان رواج پیدا کرده است.

در ادامه این مقاله با خواص توفو یا پنیر سویا برای سلامتی بدن آشنا می شوید. با ما همراه باشید؛

خواص توفو برای سلامتی

توفو مانند سایر محصولات سویا سرشار از استروژن گیاهی است. برای سال ها محققان معتقد بودند که سویا استروژن زیادی به بدن اضافه می کند و ممکن است باعث سرطان سینه در زنان شود.

مطالعات انجام شده بر روی انسان نشان داد که توفو استروژن کافی برای ایجاد سرطان را ندارد و برخی تحقیقات نشان دادند که حتی می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد.

1. گر گرفتگی زنان در دوران یائسگی را کاهش می دهد

مطالعات نشان می دهد که استروژن موجود در توفو تعداد دفعات و شدت گرگرفتکی زنان در دوران یائسگی را کاهش می دهد.

2. برای سلامت قلب مفید است

استروژن های گیاهی خطر ابتلا به حمله ی قلبی را کاهش می دهند. این احتمالا به دلیل این است که استروژن های گیاهی عملکرد اندوتلیوم که پوشش داخلی رگ های خونی و قلب است را بهبود می بخشند.

3. کلسترول خون بالا را کاهش می دهد

تحقیقات نشان می دهد که اگر روزانه 280 گرم توفو بخورید سطح کلسترول LDL یا کلسترول بد خون را تا 5 درصد کاهش می دهید.

4. خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد

سطح استروژن پس از یائسگی کاهش می یابد و همین می تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان را در زنان یائسه افزایش دهد.

استروژن های موجود در توفو می توانند این کاهش را جبران کنند. توفو همچنین حاوی مقادیر بالای کلسیم و ویتامین D  است که برای سلامتی استخوان ها مفید هستند.

5. خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد

خوردن توفو ممکن است سطح آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) را پایین نگه دارد. همین به کندتر شدن پیشرفت سرطان یا کاهش رشد آن در افراد مبتلا به سرطان پروستات کمک می کند.

6. خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد

توفو سرشار از فیبر است. رژیم غذایی سرشار از فیبر به سلامت روده بزرگ کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

7. برای سلامت مغز مفید است

برخی مطالعات نشان می دهند که محصولات سویا مانند توفو با افزایش سن از کاهش حافظه و مشکلات فکری جلوگیری می کنند. تحقیقات در این زمینه متفاوت هستند.

8. باعث لاغری و کاهش وزن می شود

یک مطالعه نشان داده که رژیم غذایی سرشار از سویا به زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) کمک می کند تا وزن خود را کاهش دهند.

9. برای سلامت پوست مفید است

تحقیقات نشان می دهد که ایزوفلاون های موجود در سویا به جوانسازی و کاهش چین و چروک پوست صورت کمک می کنند.

10. به سلامت استخون ها کمک می کند

چندین مطالعه نشان می دهد که ایزوفلاون های موجود در سویا و پروتئین سویا با جلوگیری از تحلیل استخوان، به بهبود سلامت استخوان ها کمک می کنند و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهند.

عوارض و مضرات سویا

اگر داروهای مهار کننده مونوآمین اکسیداز برای درمان اختلالات خلقی یا بیماری پارکینسون مصرف می کنید از مصرف توفو اجتناب کنید. توفو حاوی آمینواسید تیرامین است که به تعادل فشار خون کمک می کند. مهار کننده های مونوآمین اکسیداز آنزیمی که تیرامین را تجزیه می کند، مسدود می کنند و باعث افزایش ناگهانی فشار خون می شوند.

همچنین قبل از مصرف مکمل های سویا با پزشک خود مشورت کنید. این مکمل ها سطح استروژن گیاهی بالایی دارند و ممکن است مشکلاتی را برای شما ایجاد کنند.

روش های استفاده از توفو

  • خامه را با توفو جایگزین کنید یا از توفو برای تهیه لازانیا استفاده کنید
  • توفو را در شیک صبحانه بریزید
  • توفو را در سس باربیکیو بگذارد و سپس گریل کنید
  • توفو را به صورت کبابی یا سرخ شده در کنار غذاهای دیگر استفاده کنید
  • توفوی خیلی نرم و خامه ای را برای تهیه انواع سس ها، دیپ ها و اسموتی ها به کار ببرید

ارزش غذایی توفو

84 گرم توفو حاوی مواد مغذی زیر می باشد :

  • کالری : 78
  • کربوهیدرات : 2 گرم
  • پروتئین : 8.7 گرم
  • چربی : 4 گرم
  • فیبر : 0.8 گرم
  • قند : 0.3 گرم

برخلاف سایر پروتئین های گیاهی توفو حاوی 9 آمینواسید ضروری است که بدن نمی تواند به تنهایی آن ها را بسازد. مقادیر بالای پروتئین موجود در توفو شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد و به کنترل وزن شما کمک می کند.

توفو همچنین سرشار از مواد مغذی زیر می باشد :

  • آهن
  • پتاسیم
  • سلنیوم
  • منیزیم
  • منگنز
  • فسفر
  • مس
  • روی
  • ویتامین های گروه B
  • nasrin nasrin
  • ۰
  • ۰

خواص سیر

سیر یکی از سبزیجات متعلق به خانواده ی آلیوم است. در واقع سیر با پیاز، پیازچه، موسیر و تره فرنگی هم خانواده است.

سیر حاوی مقادیر زیادی آلیسین و ارگانوسولفور است. این ترکیبات گیاهی (فتوکمیکال ها) مسئول خواص سیر برای سلامتی قلب، تقویت سیستم ایمنی بدن و خواص ضد التهابی آن هستند.

در ادامه این مقاله با خواص سیر برای سلامتی بدن بیشتر آشنا می شود. با ما همراه باشید؛

خواص سیر برای سلامتی

پشتوانه علمی بسیاری از این مزایای سیر براساس مطالعات مربوط به مصرف مکمل ها و عصاره ها (پودرها و کپسول ها) است که می توانند دوزهای بالاتر از آنچه در غذا مصرف می کنید را ارائه کنند. با این حال گفته می شود که استفاده از سیر در دوزهای پایین تر در غذا در طولانی مدت می تواند باعث نتایج مثبت شود.

1. ممکن است به کاهش فشار خون بالا کمک کند

سیر سنتز اکسید نیتریک را تحریک می کند که باعث گشاد شدن رگ های خونی و جلوگیری از فعالیت آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین (ACE) می شود. مهار کننده های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین به شل شدن رگ های خونی و در نتیجه بهبود جریان خون و کاهش فشار خون بالا کمک می کنند.

در یک مطالعه در سال 2020 که بر روی 550 فرد مبتلا به فشار خون بالا انجام شد، مشخص شد که مصرف عصاره سیر کهنه به مدت 3 ماه به کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک کمک می کند یعنی اثری مشابه داروهای فشار خون دارد.

2. به رفع التهاب کمک می کند

دانشمندان بر این باورند که التهاب مزمن عامل بسیار از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی، آرتریت، سرطان و دیابت است. سیر ممکن است به مهار برخی پروتئین های التهابی کمک کند.

در یک مطالعه ی تصادفی بر روی 70 زن مبتلا به آرتریت روماتوئید که یک بیماری خود ایمنی است گروهی که روزانه 1000 میلی گرم مکمل سیر را به مدت 8 هفته مصرف می کردند نشانگرهای التهابی، خستگی و درد مفاصل کمتری داشتند.

3. ممکن است به کاهش کلسترول خون کمک کند

سیر ممکن است به کاهش تولید کلسترول توسط کبد کمک کند.

یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که مصرف مکمل های سیر در کاهش کلسترول تام و کلسترول LDL بالای خون - دو عامل خطر برای ابتلا به بیماری های قلبی موثر هستند.

4. به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند

در حالی که شواهر کافی وجود ندارد که نشان دهد سیر به درمان سرماخوردگی کمک می کند یا از ابتلا به آن جلوگیری می کند اما گفته می شود که آلیسین موجود در سیر خواص ضد باکتریایی طبیعی دارد.

دانشمندان معتقدند که سیر دارای خواص ضد ویروسی است که از دو طریق در برابر ویروس ها عمل می کند : یا از ورود ویروس به سلول ها جلوگیری می کند و یا با تقویت سیستم ایمنی بدن به مبارزه با ویروس ها کمک می کند.

5. احتمال لخته شدن خون را کاهش می دهد

ترکیبات گیاهی موجود در سیر و پیاز دارای خواص ضد لخته شدن خون هستند. این خاصیت ممکن است به جلوگیری از آترواسکلروز کمک کند، بیماری که در آن تجمع پلاک ها باعث سفت شدن و باریک شدن رگ های خونی می شود. آترواسکلروز خطر لخته شده خون را افزایش داده و می تواند باعث حمله قلبی و سکته شود.

البته خوردن سیر به تنهایی برای جلوگیری از این بیماری ها کافی نیست. توصیه می شود که برای جلوگیری از حمله قلبی و سکته رژیم غذایی مناسبی را انتخاب کنید، ورزش کنید، وزن خود را کنترل کنید و سیگار کشیدن را ترک کنید.

6. سرشار از آنتی اکسیدان هاست

سیر حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان هاست. آنتی اکسیدان ها علاوه بر اینکه به سلامت رگ های خونی کمک می کنند و التهاب را کاهش می دهند با جذب رادیکال های آزاد به جلوگیری از سرطان هم کمک می کنند.

7. طعم خوبی دارد

سیر طعم بسیار خوبی به غذاها می بخشد و باعث می شود که از خوردن غذاهای سالم مانند سبزیجات، غلات، پروتئین های بدون چربی و حبوبات بیشتر لذت ببریم.

علاوه بر این سیر کالری کمی دارد - یک حبه سیر 4 کالری دارد و می تواند با طعم دادن به غذاها باعث کاهش نمک مصرفی شود.

روش های استفاده از سیر

  • از سیر می توان برای تهیه غذاهایی مانند هوموس، پاستا، سوپ و انواع سس ها استفاده کرد
  • از حبه های سیر می توان برای تهیه دمنوش سیر استفاده کرد
  • nasrin nasrin
  • ۱
  • ۰

خواص دارچین

دارچین یکی از ادویه های خوشمزه و پرطرفدار است که از پوست داخلی درختان بومی سریلانکا به دست می آید. دارچین با کندن ساقه درختان و خشک کردن آن ها به شکل چوب دارچین تهیه می شود.

دو نوع اصلی دارچین وجود دارد؛ دارچین کاسیا و دارچین سیلان. دارچین سیلان در واقع به عنوان دارچین واقعی شناخته می شود و طعم ملایم تری نسبت به دارچین کاسیا دارد اما بیشتر دارچین های موجود در فروشگاه ها از نوع کاسیا هستند.

این ادویه ی شگفت انگیز سال ها در طب سنتی برای درمان بیماری های مختلف استفاده شده است. از دارچین برای درمان سرفه، گلودرد و گرفتگی صدا استفاده می شود.

در ادامه این مقاله با فواید پودر دارچین برای سلامتی بدن آشنا می شود. با ما همراه باشید؛

خواص دارچین برای سلامتی بدن

1. خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد

دارچین ادویه ای سرشار از آنتی اکسیدان هاست که با رادیکال های آزاد که می توانند منجر به سرطان شوند، مبارزه می کند. مطالعات نشان داده اند که دارچین به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در سلول های روده بزرگ عمل کرده و خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد.

2. با دیابت و بیماری قلبی مبارزه می کند

دارچین خواص زیادی دارد که خطر ابتلا به بیماری های قلبی به خصوص در افراد دیابتی را کاهش می دهد. یک مطالعه نشان داد افرادی که روزانه 6 میلیگرم دارچین مصرف می کنند تری گلیسیرید، کلسترول LDL و کلسترول تام را کاهش می دهند اما تغییری در کلسترول HDL آن ها ایجاد نمی شود.

علاوه بر این دارچین اثرات ضد دیابتی دارد و برای کنترل قند خون مفید می باشد.

انسولین هورمونی است که در انتقال قند از خون به سلول ها و استفاده از آن ها به عنوان منبع انرژی نقش دارد. افراد مبتلا به پیش دیابت یا دیابت مقاوم به انسولین هستند به این معنی که انسولین نمی تواند کار خود را به درستی انجام دهد.

مطالعات متعدد توانایی دارچین را در بهبود حساسیت به انسولین و کمک به عملکرد موثر این هورمون و در نتیجه کاهش قند خون نشان می دهند.

3. به کاهش قند خون کمک می کند

دارچین از افزایش قند خون بعد از غذا جلوگیری می کند. لوزالمعده پس از خوردن غذا بسیاری از آنزیم های گوارشی را آزاد می کند که شروع به تجزیه قندها می کنند.

مطالعات نشان می دهد که دارچین با این آنزیم ها تداخل ایجاد کرده و باعث کاهش سرعت آزاد شدن کربوهیدرات ها در دستگاه گوارش می شود.

4. با عفونت ها مبارزه می کند

روغن دارچین به دلیل وجود ترکیبی به نام سینامالدئید می تواند از رشد باکتری های بیماری زا مانند سالمونلا و لیستریا جلوگیری کند.

5. فواید دیگر دارچین

دارچین می تواند به درمان بیماری های زیر کمک کند؛

  • فشار خون بالا
  • سندرم متابولیک
  • سندرم روده تحریک پذیر
  • عفونت های مخمری
  • عفونت های دهان و دندان
  • سرماخوردگی
  • رینیت آلرژیک

توجه به این نکته مهم است که دارچین به خودی خود بیماری شما را درمان نمی کند و بهتر است که در مرحله ی اول برنامه ی درمانی پزشک را استفاده کنید.

ارزش غذایی دارچین

یک قاشق غذاخوری دارچین 20 کالری، 6 گرم کربوهیدرات و 4 گرم فیبر دارد. دارچین پروتئین و چربی ندارد اما سرشار از ریزمغذی هایی مانند کلسیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم است.

عوارض و مضرات دارچین

آلرژی به دارچین نادر است اما علائم آن می تواند شامل قرمزی و تحریک پوست شود. همچنین زیاده روی در مصرف دارچین می تواند باعث تحریک دهان و لب شود.

مصرف مقادیر زیاد دارچین کاسیا برای افراد مبتلا به بیماری های کبدی و کلیوی سمی است اما در صورت مصرف معمولی خطری ایجاد نمی کند.

استفاده روزانه از پودر دارچین عوارضی ندارد اما اگر می خواهید از مکمل های دارچین استفاده کنید حتما با پزشک مشورت کنید. مکمل های دارچین با آنتی بیوتیک ها، داروهای دیابت، رقیق کننده های خون و داروهای قلب تداخل ایجاد می کنند.

روش های استفاده از دارچین

  • از پودر دارچین به عنوان ادویه برای تهیه انواع غذاها، شیرینی ها و دسرها استفاده می شود
  • از چوب و پودر دارچین برای تهیه دمنوش دارچین استفاده می شود
  • از چوب دارچین برای تهیه روغن دارچین هم استفاده می شود

 

  • nasrin nasrin