دارچین یکی از ادویه های خوشمزه و پرطرفدار است که از پوست داخلی درختان بومی سریلانکا به دست می آید. دارچین با کندن ساقه درختان و خشک کردن آن ها به شکل چوب دارچین تهیه می شود.
دو نوع اصلی دارچین وجود دارد؛ دارچین کاسیا و دارچین سیلان. دارچین سیلان در واقع به عنوان دارچین واقعی شناخته می شود و طعم ملایم تری نسبت به دارچین کاسیا دارد اما بیشتر دارچین های موجود در فروشگاه ها از نوع کاسیا هستند.
این ادویه ی شگفت انگیز سال ها در طب سنتی برای درمان بیماری های مختلف استفاده شده است. از دارچین برای درمان سرفه، گلودرد و گرفتگی صدا استفاده می شود.
در ادامه این مقاله با فواید پودر دارچین برای سلامتی بدن آشنا می شود. با ما همراه باشید؛
خواص دارچین برای سلامتی بدن
1. خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد
دارچین ادویه ای سرشار از آنتی اکسیدان هاست که با رادیکال های آزاد که می توانند منجر به سرطان شوند، مبارزه می کند. مطالعات نشان داده اند که دارچین به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در سلول های روده بزرگ عمل کرده و خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد.
2. با دیابت و بیماری قلبی مبارزه می کند
دارچین خواص زیادی دارد که خطر ابتلا به بیماری های قلبی به خصوص در افراد دیابتی را کاهش می دهد. یک مطالعه نشان داد افرادی که روزانه 6 میلیگرم دارچین مصرف می کنند تری گلیسیرید، کلسترول LDL و کلسترول تام را کاهش می دهند اما تغییری در کلسترول HDL آن ها ایجاد نمی شود.
علاوه بر این دارچین اثرات ضد دیابتی دارد و برای کنترل قند خون مفید می باشد.
انسولین هورمونی است که در انتقال قند از خون به سلول ها و استفاده از آن ها به عنوان منبع انرژی نقش دارد. افراد مبتلا به پیش دیابت یا دیابت مقاوم به انسولین هستند به این معنی که انسولین نمی تواند کار خود را به درستی انجام دهد.
مطالعات متعدد توانایی دارچین را در بهبود حساسیت به انسولین و کمک به عملکرد موثر این هورمون و در نتیجه کاهش قند خون نشان می دهند.
3. به کاهش قند خون کمک می کند
دارچین از افزایش قند خون بعد از غذا جلوگیری می کند. لوزالمعده پس از خوردن غذا بسیاری از آنزیم های گوارشی را آزاد می کند که شروع به تجزیه قندها می کنند.
مطالعات نشان می دهد که دارچین با این آنزیم ها تداخل ایجاد کرده و باعث کاهش سرعت آزاد شدن کربوهیدرات ها در دستگاه گوارش می شود.
4. با عفونت ها مبارزه می کند
روغن دارچین به دلیل وجود ترکیبی به نام سینامالدئید می تواند از رشد باکتری های بیماری زا مانند سالمونلا و لیستریا جلوگیری کند.
5. فواید دیگر دارچین
دارچین می تواند به درمان بیماری های زیر کمک کند؛
- فشار خون بالا
- سندرم متابولیک
- سندرم روده تحریک پذیر
- عفونت های مخمری
- عفونت های دهان و دندان
- سرماخوردگی
- رینیت آلرژیک
توجه به این نکته مهم است که دارچین به خودی خود بیماری شما را درمان نمی کند و بهتر است که در مرحله ی اول برنامه ی درمانی پزشک را استفاده کنید.
ارزش غذایی دارچین
یک قاشق غذاخوری دارچین 20 کالری، 6 گرم کربوهیدرات و 4 گرم فیبر دارد. دارچین پروتئین و چربی ندارد اما سرشار از ریزمغذی هایی مانند کلسیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم است.
عوارض و مضرات دارچین
آلرژی به دارچین نادر است اما علائم آن می تواند شامل قرمزی و تحریک پوست شود. همچنین زیاده روی در مصرف دارچین می تواند باعث تحریک دهان و لب شود.
مصرف مقادیر زیاد دارچین کاسیا برای افراد مبتلا به بیماری های کبدی و کلیوی سمی است اما در صورت مصرف معمولی خطری ایجاد نمی کند.
استفاده روزانه از پودر دارچین عوارضی ندارد اما اگر می خواهید از مکمل های دارچین استفاده کنید حتما با پزشک مشورت کنید. مکمل های دارچین با آنتی بیوتیک ها، داروهای دیابت، رقیق کننده های خون و داروهای قلب تداخل ایجاد می کنند.
روش های استفاده از دارچین
- از پودر دارچین به عنوان ادویه برای تهیه انواع غذاها، شیرینی ها و دسرها استفاده می شود
- از چوب و پودر دارچین برای تهیه دمنوش دارچین استفاده می شود
- از چوب دارچین برای تهیه روغن دارچین هم استفاده می شود
- ۰۱/۰۵/۰۱