خرما میوه ی شیرین درخت خرماست که به دلیل مقادیر بالای قند و فیبر یک تقویت کننده ی طبیعی انرژی محسوب می شود و به دلیل مقادیر بالای آهن که دارد برای پیشگیری از کم خونی مفید می باشد.
در ادامه این مقاله با فواید بی نظیر خرما برای سلامتی بدن آشنا می شوید. با ما همراه باشید؛
خواص خرما برای سلامتی بدن
1. منبع خوب انرژی است
خرما سرشار از قندهای طبیعی گلوکز، ساکارز و فروکتوز است و انرژی بالای آن را می توان به میزا بالای این قندها نسبت داد. خرما به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد می تواند به افزایش سریع انرژی بدن کمک کند.
2. به سلامت مغز کمک می کند
تحقیقات نشان می دهد که خرما ممکن است به جلوگیری از استرس اکسیداتیو و التهاب در مغز کمک کند. خرما منبع خوبی از فیبر، ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدان های طبیعی مانند آنتوسیانین، فرولیک اسید، کافئیک اسید و پروتوکاتچوئیک اسید است که به کند کردن پیشرفت بیماری آلزایمر و زوال عقل کمک می کنند.
3. به درمان یبوست کمک می کند
در طب سنتی از خرما برای درمان یبوست استفاده می شود. خرما مقادیر بالای فیبر غذایی به ویژه فیبر نامحلول دارد، این نوع فیبر با حیجم کردن مدفوع به بهبود حرکات روده و درمان یبوست کمک کند.
4. به درمان بیماری های روده کمک می کند
تحقیقات نشان می دهد که خرما سرشار فیبر محلول و نامحلول و همچنین آمینواسیدهای مفیدی است که هضم غذا را بهبود بخشیده و عبور سریع از دستگاه گوارش را تضمین می کنند.
فیبر موجود در خرما همچنین به درمان بیماری رفلاکس معده، دیورتیکولیت و هموروئید کمک می کند.
5. برای درمان کم خونی مفید است
خرما منبع خوبی از بسیاری از مواد مغذی از جمله آهن است، کمبود آهن باعث کم خونی می شود که با علائمی مانند خستگی، سرگیجه، شکنندگی ناخن ها و تنگی نفس مشخص می شود.
مصرف غذاهای غنی از آهن مانند خرما می توانند به پیشگیری و درمان کم خونی کمک کنند.
6. به پیشگیری از بیماری های قلبی کمک می کند
مطالعات نشان می دهد که خرما به کاهش تری گلیسیرید خون و همچنین استرس اکسیداتیو کمک می کند که هر دو عامل بیماری های قلبی و آتروژنز هستند.
7. به بهبود عملکرد جنسی کمک می کند
خرما فواید زیادی برای آقایان دارد. مقادیر بالای استرادیول ها و فلاونوئید های موجود در خرما به افزایش تعداد و تحرک اسپرم ها کمک می کند.
در طب سنتی هند از گرده خرما برای درمان ناباروری مردان استفاده می شود.
8. از شب کوری جلوگیری می کند
خرما سرشار از کاروتنوئیدهاست که ممکن است به پیشگیری از شب کوری و تقویت بینایی کمک کنند.
9. به درمان اسهال مزمن کمک می کند
یک تحقیق در کلمبیا نشان می دهد که مواد غذایی غنی از پتاسیم مانند خرما به جایگزینی الکترولیت های از دست رفته در اثر اسهال مزمن کمک می کنند. همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در خرما به بهبود حرکات روده و درمان اسهال مزمن کمک می کند.
10. برای سلامت استخوان ها مفید است
خرما حاوی بور است، یکی از مواد معدنی که برای سلامت استخوان ها مفید است. همچنین مقادیر بالای پتاسیم، منیزیم، فسفر و کلسیم موجود در میوه های خشک مانند خرما آن ها را به مواد غذایی مفید برای سلامت استخوان ها و پیشگیری از بیماری های دردناک مانند پوکی استخوان تبدیل کرده است.
11. باعث افزایش وزن سالم می شود
خرما سرشار از قند، پروتئین و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مفید برای بدن می باشد. آن ها همچنین فیبر زیادی دارند که برای مدیریت وزن مفید است.
یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که خرما باعث افزایش وزن می شود اما یک مطالعه دیگر در سال 2016 بر روی حیوانات نشان داد که خرما خیلی هم باعث افزایش وزن نمی شود.
با توجه به نتایج متناقص به مطالعات بیشتری در این زمینه نیار است.
12. به کاهش علائم رینیت آلرژیک فصلی کمک می کند
تحقیقات نشان می دهد که ایمونوتراپی با نخل خرما در کاهش چندین نشانگر التهابی در بیماران مبتلا به رینیت آلرژیک موثر بوده است.
13. زایمان طبیعی را القا می کند
خودن خرما برای القای زایمان طبیعی و همچنین تسهیل فرآیند زایمان در زنان باردار مفید است. یک مطالعه در سال 2017 نشان داد زنانی بارداری که خرما مصرف می کردند نیازی به اکسی توسین و پروستاگلاندین برای القای زایمان نداشتند.
عوارض و مضرات خرما
سطح خرما بسیار چسبنده است به همین دلیل ممکن است آلودگی های مختلفی بر سطح آن جذب شوند.
همچنین خرمای خشک قند و کالری نسبتا بالایی دارد که در اثر مصرف بیش از حد می تواند منجر به افزایش وزن شود.
روش های استفاده از خرما
- شیره خرما را با ماست و شیر ترکیب کنید
- خرمای ریز شده را به غلات صبحانه اضافه کنید
- از شکر خرما به جای شکر معمولی استفاده کنید
- از خرما برای تهیه کیک خرما استفاده کنید
- ۰۱/۰۴/۱۷